Makerz op het #codestarter event in NEMO Science Museum

Amsterdam – Op zaterdag 2 juni hebben de instructeurs van de Makerz Pamela Faerber en Peter Krol een unplugged workshop programmeren aangeboden tijdens het codestarter event in het NEMO Science Museum.

Deze dag hebben ca. 400 leerlingen ervaren hoe spannend en uitdagend programmeren is. Er was van alles te doen. Je kon achter de computer alles over coderen leren en er werden unplugged workshops aangeboden om analoog aan de slag te gaan met programmeren. In de unplugged workshops kwamen geen computers aan te pas. Na afloop hebben de kinderen gratis de tentoonstellingen in NEMO bezocht.

Detective D.obbels
De Makerz hebben het spel Detective D.obbels aangeboden en gaat in het kort als volgt: De kinderen gaan met behulp van een groot speelveld op zoek naar de voortvluchtige Spion. We gebruiken de zaal als een groot speelveld, verdeeld over 169 vakken met enkele barrières. In elk team wordt 1 detective aangewezen die in het veld op aanwijzing van zijn team zich over het speelveld beweegt.

De kinderen krijgen per beurt de mogelijkheid om de detective een aantal instructies te geven. We laten de spion beginnen op een willekeurig grijsgekleurd veld, daarna zet hij ongezien een aantal stappen. Na telkens drie rondes maakt hij zich kort zichtbaar.

codestarter event nemo science museum
Foto’s tijdens het event. Klik op een foto voor een groter beeld….

Programmeren op de basisschool
Het programma is uitermate geschikt voor leerlingen vanaf groep 6 en maakt leerlingen op een leuke manier kennis met de basisbeginselen van programmeren. Er wordt daarnaast een beroep gedaan op de vaardigheden vooruitdenken, samenwerken, onderhandelen, logisch en strategisch nadenken.

Voor het spel is een lesprogramma opgesteld (ca 50 minuten) en een handleiding. Geïnteresseerde scholen kunnen contact opnemen met de Makerz om het spel op hun basisschool te introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *