Wethouder Van Wageningen geeft startsein voor supermaquette van Lelystad

Lelystad – Donderdagmorgen 7 september heeft wethouder Elly van Wageningen een brief van het College van B&W gepresenteerd aan de leerlingen van basisschool De 3Sprong. De 3Sprong is de eerste Lelystadse school die start met het project NewCityKidz.

De Makerz Coöperatie heeft aan het eind van het vorige schooljaar de Lelystadse basisscholen gevraagd om deel te nemen aan een project in het kader van Lelystad 50 jaar. De Makerz werken samen met Lelykracht en de Stadmakerij en hebben een aanbod voor de scholen ontwikkeld waarin opgenomen een bezoek aan het Batavialandmuseum, een les mediawijsheid, aandacht voor 3D-tekenen. En dat allemaal uiteindelijk uitmondend in het bouwen van een deel van een supermaquette van Lelystad.

newcitykidz start

Tijdens het project worden de leerlingen geprikkeld om zelf onderzoek te doen naar de vele aspecten van Lelystad. Aandachtsgebieden zijn geschiedenis, stadsbouw, recreatie en sport en andere door leerlingen bedachte onderwerpen. Al deze aspecten zullen meegenomen worden bij het nadenken over en bouwen van een van de naar schatting dertig maquette-delen. Uiteindelijk zullen aan het eind van het project alle delen samengevoegd worden tot één grote maquette die tentoongesteld gaat worden in de bibliotheek.

Aan het begin van de ochtend werden alle leerlingen van de 3Sprong op een bijzonder innemende wijze toegesproken door wethouder Elly van Wageningen. De wethouder presenteerde onder meer een brief van het College van Burgemeester en Wethouders met het verzoek om mee te werken aan de bouw van de maquette. Daarna gingen de leerlingen op de fiets naar de expositie in het Nieuw Land museum, waar de leerlingen kennis hebben gemaakt met de geschiedenis van Flevoland en Lelystad

Een geslaagde start van een spannend project.

Meer info over het project NewCityKidz tref je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *