Partou-vestiging wint 3D printworkshop met schoonmaakactie

Zwolle – Op de Landelijke Opschoondag gingen ruim honderd bso-vestigingen van Partou kinderopvang aan de slag met het schoonmaken van het plein, de straat, de buurt of de wijk. Nederland Schoon deed een duit in het zakje om de actie nóg meer de moeite waard te maken: iedere vestiging kon een inzending doen om mee te dingen naar een geheel verzorgde 3D printworkshop.

Winnende inzending
“Hoe voelt het om een stuk zwerfafval te zijn? Nou, echt niet fijn, zo koud en afgedankt op de grond. Nee, zoveel afval is echt niet gezond. Daarom ruimen wij vandaag alles op, dat vinden de dieren vast top!” Dit is de inzending van de kinderen van de Partou kinderopvangvestiging Gedeputeerdenlaan in Zwolle. Ze wonnen er een 3D printworkshop op locatie mee!

afb Partou

Workshop
Makerz is een coöperatie gericht op het nieuwe maken zoals 3D printen, 3d tekenen en programmeren. De organisatie wordt gevormd door ondernemers, (oud-)leerkrachten en schoolleiders. Makerz verzorgde vorige week de workshop bij de winnaar in Zwolle. De jonge kinderen gingen aan de slag met vormgever Louisette, gepakt door het 3D printen. Robbert en Stefan, eveneens werkzaam voor de Makerz, gingen met een wat uitgebreider zwerfafvalproject aan de slag met de 8+’ers. Er werd onderzoek gedaan, gesorteerd, afgewassen, geshred en gesmolten. Uiteindelijk werden aan de hand van zelf gemaakte digitale tekeningetjes mooie plastic doodles gemaakt, zoals een autootje voor Damian en haar eigen naam voor Marieke. De kinderen vonden het erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *