Tom heeft geen geluk

Een verhaal door Rhodee Lekatompessy

Dit is Tom. Tom werkt in een winkel voor auto-onderdelen. Maar er wordt steeds minder gekocht in de winkel! Op een dag, als Tom zich weer aan het vervelen is, roept zijn baas hem. “Tom de zaak loopt niet meer! En ik wil dat jij,” zijn baas wijst naar Tom, “uitzoekt bij de garages waarom er niks meer vervangen moet worden!”

De volgende dag rijdt Tom naar de eerste garage. “Hallo!” Een monteur komt op hem aflopen. “Kan ik u helpen?” vraagt de monteur. “Eehm, ja, ik ben van de auto-onderdelen zaak en vroeg me af waarom er niks meer besteld wordt?” De monteur legt hem uit: “nou, als er iets vervangen moet worden, dan kunt u uw auto hier achterlaten en dan bellen wij u op als hij klaar is…” Tom kijkt verbaasd. “Dat vroeg ik helemaal niet!” De monteur kijkt op zijn beurt verbaasd. “ Nou meneer, dan moet ik weer verder met mijn werk.” Hij draait zich om en loopt weer naar de auto waar hij mee bezig was. Tom besluit naar de volgende garage te gaan.

Deze keer lijkt er niemand te zijn. Als hij bij het hek komt ziet hij een briefje hangen. “Wegens vakantie gesloten?” zegt hij bij zichzelf. Raar! Het is midden in de herfst! Er is niet genoeg sneeuw voor een skivakantie en niet genoeg zon voor een zonvakantie. Nou ja, hij kan er niks aan doen, dus rijdt hij door.

Bij de volgende garage ruikt het lekker, in tegenstelling tot alle andere garages. Als Tom het hek doorloopt staat de receptioniste op. “Meneer, we zijn nu aan het pauze houden, Daarna kunt u terug komen.” Ze draait zich om en loopt weer naar de barbecue.

Bij de volgende garage zijn ze volgepland voor twee maanden. Daarna is een garage die volgebouwd staat met allemaal onderdelen. Alle monteurs staan te trommelen met buisjes op allerlei onderdelen. Door de herrie verstaat niemand iemand. Dus ook hier heeft Tom geen succes.

Als zijn werkdag bijna voorbij is, is hij nog niks wijzer geworden. Dus gaat hij naar de zaak om het uit te leggen aan z’n baas. Eenmaal bij de zaak aangekomen zijn alle onderdelen weg! In plaats van de onderdelen staan er allemaal kubussen met afgeronde hoeken en glas platen of zo met daarin een machine die hem doet denken aan een veel te dikke pen. “Tom ben je daar weer??” Zijn baas komt uit zijn kantoor lopen. “wat zijn dit meneer?” Zijn baas wenkt hem naar zijn kantoor te komen lopen. “Dit zijn 3d-printers.” Hij legt alles uit over Tim, Tom’s maat die ook op onderzoek uit was geweest en die bij dezelfde garages geweest was. Bij de eerste garage was Tim een wat snuggere monteur tegen gekomen die hem over de 3d-printers had uitgelegd daarna was Tim naar de andere garages geweest en had hetzelfde gehoord als bij de eerste. Daarna was Tim naar de zaak teruggegaan en hadden de baas en Tim heel veel 3d-printers gekocht. En de zaak liep weer als een zonnetje.

Het is nu 2025, twee jaar na het avontuur van Tom en de zaak loopt nog steeds geweldig. Alle garages hebben een 3d-printer. Bij oude auto’s werd een kapot onderdeel omgesmolten in materiaal voor de 3d-printer. En geen enkele verzamelaar kon op tegen het argument van de garages dat het nog steeds een origineel onderdeel was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *